Hye, strangers nice to meet you ^^

Wednesday, 31 August 2011

TAK KACAK





hai sapa kat sini ada boapren?Angkat jari kiri!Okeh nampaknyer banyak yang tak ada baguih2...Bukan,bukan nak citer pasal boapren lah....Cepat sangat meneka,kalau betul tak pe gak nieh salah memanjang...Ish2

Aliya Illyani Anas pantang betul kalau lelaki:


1)Merokok depan anak dia sendiri.Anak kecik lah maksudnyer....Apa dia tak tahu ke bahayanyer asap rokok tu pada anak dia?Nak kena buat iklan rokok plak baru nak simpan rokok tu jauh2?Come on brader tak COOL lah kalau merokok depan anak!



2)Menengking isteri dikhalayak ramai.Ish yang nie rasa macam nak baling taik je kat muka lelaki tu.Kalau nak marah pun pegi lah tempat yang tak ada orang.Apa tak reti ke nak bersabar?Ingat dia sorang jew yang boleh naik hangin,kalau perempuan dah naik hantu tebalik dunia nieh dia buat tau tak....So tak payah lah nak yell macam orang gila kat isteri tu,jaga lah perilaku anda sebaik mungkin!


3)Tak tolong isteri jaga anak.Memanglah tanggungjawab isteri semua tu,tapi takkan lah suami tak boleh tolong walaupun sarung baju anak?Aishhhhh tolonglah,dah lah isteri lahirkan anak susah tau tolong sikit tak lah susah mana!


4)Jumpa kawan sampai lupa anak bini.Taulah sonok tapi isteri tunggu sambil gendong anak ingat sonok sangat kew?Kalau iyer pun nak sembang ajak lah isteri sekali nieh tinggal macam tu jew what the......
Ok fine kalau nak sembang lama hantar isteri balik dulu lepas tu lantak lah nak lepak kat mana pun...


5)Suka buat sepah rumah lepas tu buat tengin jew tak nak kemas balik.PEMALAS!Kalau dah buat semak pandai-pandai lah kemas balik,janganlah buat muka sekupang.Kalau muka cute tak pe gak nieh macam aishhhh...



Moral of the story,ok tak yah nak belagak sangat Aliya mata tak biru pun.Ok fine,tolonglah jadi lelaki yang terbaik,bukan perfect tapi terbaik...Berkualiti,yang kurang pandai-pandai perbaiki......! Caosssss

Sunday, 28 August 2011

Kenapa Pilih Beraya Dikampung?!





1.Kampung ada pasang panjut....Kat pekan ade kew?????




keistimewaan panjut@pelita.Satunya panjut nieh dipasang bila malam 7 likur tau kew malam apa?Bukan malam lailatul kadar lah.....Mana nak tahu malam istemewa tu! Malam 27 lah....So bila dah pasang panjut konpem2 lah meriah tambah dengan budak2 wat bising terlompat-lompat sambil nyanyi lagu -mintak mak kuih sepotong lalalalala-(tak hafal lirik)



2.Kami buat lemang sendiri BABE!





tengok barisan lemang nieh rasa macam nak nyanyi lagu -inilah barisan kita yang ihklas berjuang- ok dah taulah merdeka raya tak yah nk overacting....So kalau beraya kat kampung kami buat lemang sendiri ooooo,tak main lah bel tepi jalan! Hmpfttttt selain jimat,kualiti dan kesedapannya juga DIJAMIN! 




3.Rendang kami FRESH tok wan tangkap ayam pagi tadi!



ha nampak?kami tangkap ayam hidup-hidup oiiii jangan main2...Korang bli ayam kat pasar,ayam semua dah MATI!Ini hidup lagi,gila tak sedap rendangnyer.....Konpem2 lah sedap fresh segar bugar lagi.....



lagi satu kami masak rendang guna dapur kayu tau dak...korang guna gas,tak syok lah rasa pun lain...Masak guna kayu nieh rasa memang perghhh tak tau nak cakap mana taknya hidung dah penuh abu wana itam tuh duk masuk idung kami!


4.Ketupat Kami ada 2 JENIS!


ha nieh dia kami buat ketupat pakai tangan tak main lah pakai beli.Selain tu ketupat kami ada dua jenis yang satu lagi nieh memang jarang lah nak dapat kat bandar nak tau ketupat apa????



tuuuu dia ketupat palas nama die.Ha kan ada dua jenis ketupat dah?Tak ke meriah tu????


Pendek kata beraya kat kampung memang tak leh lawan raya kat bandar!Tak caya baliklah kampung tengok!
Eh2 lupa nak pesan kalau balik kampung tu bawak kereta elok-elok!Kalau letih berehat lah kat R&R...

(SELAMAT HARI RAYA SEMUA MAAF ZAHIR JEW OK?)










SALAM PERANTAU





hello semua! tengah buat apa tu?Sebuk buat kuih sampai terlupa nak sembahyang terawih?Ish2 tak patutlah gi lah sembahyang kan last terawih....Okay lah nak story sikit pasal SALAM PERANTAU....Semua mesti familiar dengan segmen yang berada dalam satu muka surat khabar kan?Yang hantar gambar peh tu wish ucapan hari raya?Mesti bebulu kan tengok orang sana sini hantar yelah depa duk overseas kita duk upseas pasai tu lah...So sebab jealous yang melampaui batasnya ALIYA ILLYANI dengan tekadnya buat keje gila dia buat apa?Die buat bideo hari raya jomlah gelak sama-sama....



video


so enjoy the show tak?hahahah tu mak cik yaya yg beraya kat seoul korea....Kyahhhhhh





Thursday, 25 August 2011

EID MUBARAK




raya is comin people,GOD!i'm so excited baking cookies and making rendang is on the list....But,today i realised that life was not easy as we predict.....Well,today my teacher told us about loosing his children and happiness on this ramadhan month.He had divorced and his children is now with his ex- wife.I cried when he said he miss his son,which is close to him the eldest one.Whenever he miss him he'll take a look at the cars collection that he bought for his son....They share the same interest which is CARS!He said that he'll try his best to be a better dad and keep strong althought people will always blame him for everything...He said to us the coming eid mubarak is no longer meaningful for him,without his children around.

He told us that if we keep strong Allah will always be there for us,i can see sadness through his eyes.How he miss his son...I have my own ABAH too so i guess i can really understand his feelings..I hope that he'll meet his son soon,keep strong!


Wednesday, 24 August 2011

If Only I Had This...



see that?the most powerful wand! if only i had this i will get rid the bad people and place all the nice people in one place just like heaven.If i had this wand i'm gonna protect the people who i need the most in my life,of course my family.There's no poor people in the world anymore if i had this wand i'm gonna make sure that all people deserve happiness in their life. I'm gonna kill Voldemort first of course hahahaha over acting~Well if only i had this the world will be a better place for all of us.But only GOD who deserve to make all this for sure..


I really love Dobby!Just like the way he love Harry,his best friend.I hope that one day i'll meet a friend that will be just like Dobby gonna protect me eventhough it's dangerous.....Oh DOBBY ;(




Tuesday, 23 August 2011

Nagging




Sapa ya tak pernah kena bebelan kat sini?UNTUNGLAH HAH...Tipulah kalau kata tak pernah kena bebel,dengan sapa lagi kalau bukan IBUNDA yang selalu nak kita buat benda betul.Heran kenapa kita buat jugak benda yang salah tu?Tiap-tiap hari kena bebel pasal benda yang sama...Agaknya memang kena macam tu baru leh teruskan hidup.HIDUP TAK BERMAKNA TANPA BEBELAN.Ada jugak dalam kalangan kita yang tengking mak dia balik bila mak dia tegur dia.Bila dah belajar kat U,dah mula rindu kat mak.Tiba-tiba rasa rindu nak dengar bebelan tu,sebab sunyi bila mak tak ada.BETUL TAK?


Sebenarnya ada banyak kebaikan tentang bebelan nie.Satunya,menyedarkan kita bahawa mak kita tu sayagkan kita sebab tu dia tegur kita.Duanya supaya kita perbaiki kesalahan....Ketiganya membiasakan telinga kita supaya dengar cakap!So,berterima kasihlah pada IBU-IBU yang telah banyak membebel kepada anda.....


Dah kena marah,ubah lah perangai.Janganlah buat bodoh jew,walaupun kite memang betul-betul bodoh buat PANDAI sudah lah. Tak payah nak melawan balik,nanti dapat dosa DIAM jew dan terimalah bebelan walapun agak TERSENTUH HATI kalau mendengarnyer.....PEDAS!


Saturday, 20 August 2011

Tae-Ho's Shii Life



Story about a boy who doesn't have arms and using his legs to do almost everything including eating...My sister tag me in the video and asking me to see Tae-Ho shii who doesn't have arms but still can survive...I'm crying when i saw Tae-ho struggling to wear his clothes,one thing that i like about Tae-Ho is he's so strong.He would never ask people around him to help him although i know that he need their help. Tae-Ho is a funny boy also,i hope that one day Tae-ho shii would be a good man and prove the world that nothing could stop him! So people let's watching this video a story of Tae-ho shii.....Forget to let you know Tae-ho have girlfriend! Ingee who love him and wanted to marry him...Such a lovely girl...










If one day someone that you love have an accident and lost his arms just like Tae-Ho would you love him just like before when he was perfect? ;(

Senyumlah Sikit ^^


Hye! hari nie berapa kali dah senyum? Tak ada langsung?Alor napenyer,muka monyok semacam?Rileks lah!Tahukah anda kalau anda asyik memonyokkan muka anda,kedutan akan semakin menghampiri anda.Tak caya?Pegi tanya opah korang,orang tua tahu lah.Ish,kalau muka dah monyok macamana orang nak datang dekat?Nak sembang pun takut...Entry kali nie motif sebenarnya adalah nak suruh orang yang jual lauk-pauk kat bazar senyum lebih SIKIT! Tahu tak senyum tu satu sedekah,tapi biarlah bertempat salah tempat lebam biji mata.

Mak cik2 yang jual kuih tu,cubalah senyum lebih sikit.Nak beli pun takut pandang macam nak makan.Aish mak cik saya tahu lah mak cik puasa tapi janganlah pandang saya macam tu,saya ada duit lah takkan nak curi kuih kowt.Senyum tu jugak buatkan muka kita awet muda.Iyer,tak caya sudah!

Lantaklah apa pun yang orang cakap asalkan kita senyum!Tapi selalu sangat senyum pun tak bagus lain pulak yang jadi kang.....


Dah lah malas nak tulis panjang-panjang dengar jelah lagu nie......



Friday, 19 August 2011

MR POLAROID

sapa sini minat polaroid angkat siku! Hrmm ramai jugak yew,yang tu angkat ketiak pehal?Tutup!Busuk!Hehehe gurau jew.....Auhh i'm in love wif MR POLAROID,ingatkan nak kumpul duit raya manyak-manyak so dapatlah saya beli MR POLAROID yang dah lama tunggu sayer untuk beli dia...Hihi...Raya tahun nieh kena kerja keras,kena pandai bodek...Kekeke ish2 pelah Aliya Illyani ANas nieh kan.... Jom cuci mata tengok polaroid...Eh tak tahu polaroid tuh apa? Ok tau tak kamera yang bila kita tangkap gambar terus keluar gambar tuh?Ish2 tak paham jugak tengok jela gambar kat bawah nie....







Play Wif Webbie ^___^

hye sajew nak update gambar sayer hihihi....Ok jom gelak ramai2 kekekekeke =-=













dah habis gelak?Hrm dah gi main jauh...Eh2 tunggu!Terima Kasih ya sebab sudi baca blog sayer wink2

Last Confession





Hye! Dah berbuka?Dah?Alhamdulilah...Entry kali nie nak cakap pasal L.A.S.T. Iyer cakap pasal saat-saat kita nak mati dan tanda-tanda yang kita akan meninggalkan segala-galanya untuk menemui ALLAH. Aliya Illyani Anas jadi USTAZAH sekejap yew,kejap jew tak lama.....Hrmmm macamana kalau kita dah tahu yang kita tak boleh nak hidup lebih lama.Contohnya kalau kita tengok drama MELAYU lah kan,perempuan tu ada penyakit bahaya macam kanser so mestilah peratus untuk hidup tipis.Tapi tak semuanya ya,andai kata doktor dah cakap yang dia boleh hidup 2 hari.


(Mulut ternganga luas) 2 hari,so kalau kita lah apa yang kita nak buat.Rasanyer 2 hari tuh dah tak sempat nak gelak,sengih-sengih n bergurau senda. Ya Allah takutyer bile pikir macamanalah kita nanti kan?Astagfirullahhalazim....Ustaz kata saat sakaratul menghampiri kita,syaitan akan tetap menyesatkan kita kadang-kadang sampai kita nak mengucap pun susah..Sesungguhnya,syaitan akan memusnahkn umat nabi sampai mati. Tapi sehina-hina syaitan dia tak pernah pun kutuk nabi atau Allah kan?Tapi manusia pulak yang lebih teruk dari Syaitan.

Okay-okay nieh dah masuk bab Syaitan pulak nie,ish2 jauh sangat sesatnya Aliya oii..Okay pernah tak korang fikirkan macamana kita mati? Kita janji dengan Allah sampai umur berapa nak hidup?Hrm,sedihnyer kan bila nak mati nanti.Tinggalkan keluarga,kawan-kawan dan paling penting duniawi yang selama nie membutakan mata kita.Bukanlah,bukan cucuk mata kita.Dunia nie mengaburi mata kita,ish nak kena cakap kias-kias baru leh paham! Sebab tulah kita disuruh supaya jangan meninggalkan solat.Solat itu yang akan ditanya dahulu bila kita mati nanti.


So guys,jomlah kita berubah jadi baik.Tak payah lah tengking mak ngan abah,tak penat ke mulut tu?Tak payah lah tinggalkan sembahyang,tak nak masuk SYURGA ke?Tak payahlah merempit,nak mati sia-sia kew?Tak payahlah menipu,nak kena potong lidah kew?Tak payahlah mengumpat,nak masuk NERAKA kew?So be a better person,semua nie untuk diri kita bukan orang lain....



YA ALLAH KAU MATIKANLAH AKU DIDALAM KEADAAN YANG BERIMAN AMIN...

LESSANG YO~








neol neomuna saranghaeseo, nan TV reul kkeosseo
saebbal gan, ni ibsul
neol neomuna saranghaeseo, nan keoten eul chyeosseo
saebbal gan, ni ibsul
neol neomuna saranghaeseo, nan TV reul kkeosseo
saebbal gan, (saebbal gan) ni ibsul (ni ibsul)
neol neomuna saranghaeseo, nan keoten eul chyeosseo
saebbal gan, (saebbal gan) ni ibsul (ni ibsul)
nae nunen geu eotteon seon boda areumda un neoye mommae
geomeun meori neoman ye gyanggi e naneun nok ne
ttaeron mollae, eungkeum han sangsangeul hae, geureo dayok shimi sotne
TV reul boda gado georireul geod daga do shido ttaedo eobshi nan neoreul wonhae
mot chama, eotteohke sonman jaba, ttakttak hage malhajima
nega nal ttakttak hage mandeul eot janha
neol neomu saranghae, nae modeungeol da jugo ne modeungeol da gatgo shipeo
deo gakka i neol ango shipeo
nae momeul jeokshigo, eongdeongi todak todak hago shipeo
i bami saedorok boyeo jugo shipeo (shipeo)
eojewa tto dareun nae moseube nunmul kkaji heullil geoya
i bami saedorok boyeo jugo shipeo (shipeo)
neon neomu sarang sureowo, eonjena nareul seollege
neol neomuna saranghaeseo, nan TV reul kkeosseo
saebbal gan, (saebbal gan) ni ibsul (ni ibsul)
neol neomuna saranghaeseo, nan keoten eul chyeosseo
saebbal gan, (saebbal gan) ni ibsul (ni ibsul)
deo unde gab jagi keoten eul waechyeo
jal bogo itneun TV neun tto waekkeo
geureon nuneuro wae tto, bunwigi jaba
pigonhae pigonhae, geunyang na jallae
ni pumeseo kkumkkugo shipeo bamsae
geuman jom bochae
oneulman nari ani janha jom chama
chakhaji nae namja, geunyang ko jaja
bbichiji malgo nae soneul jaba
eorin ae cheoreom wae tto deungeul dollyeo
mot mallyeo neoran namja, jeongmal utgyeo
saenggakhae bolge, eoseo gaseo bulkkeo
i daeron jam mot jayo, neon neomu areumda wo
nan, oneul i bameul bonaegi en ashwi wo yo
oneureun andwen dan marayo
geuman, geuman, geuman
neol neomuna saranghaeseo, nan TV reul kkeosseo
saebbal gan, (saebbal gan) ni ibsul (ni ibsul)
neol neomuna saranghaeseo, nan keoten eul chyeosseo
saebbal gan, (saebbal gan) ni ibsul (ni ibsul)
neol neomuna saranghaeseo, nan TV reul kkeosseo
saebbal gan, (saebbal gan) ni ibsul (ni ibsul)
neol neomuna saranghaeseo, nan keoten eul chyeosseo
saebbal gan, (saebbal gan) ni ibsul (ni ibsul)
nareul seollege mandeureo, yeah



 TRANSLATE
*I love you so much so I turned off the TV
Your red lips
I love you so much so I closed the curtains
Your red lips
I love you so much so I turned off the TV
Your red lips
I love you so much so I closed the curtains
Your red lips
In my eyes, your body has the most beautiful lines than any other lines
Your dark hair, I melt in its scent
Sometimes I imagine things and I become greedy
When I watch TV, when I walk, I want you all the time
I can’t suppress it, how can I just hold your hands?
Don’t sound so hard on me, you’re the one who made me hard
I love you so much, I wannna give you my everything and have your everything
I want to hug you closer, I wanna wet my body and pat your bottom
I wanna show you all night
You will cry when you see a different me from yesterday
I wanna show you all night
You’re so lovely, you always make my heart flutter baby
*Repeat
Why did you just close the curtains when it’s so hot?
Why did you just turn off the tv?
Why are you looking at me like that, setting the mood?
I’m tired, I’m tired, let’s just sleep
I wanna dream in your arms all night
Stop whining, tonight is not the only night
Not tonight baby, come on my angel, let’s just sleep
Don’t get mad and hold my hand
Why are you tuing your back against me like a child?
Oh come on, you’re so silly
I’ll think about it, go turn off the lights
I can’t sleep like this, you’re so beautiful
I can’t just let tonight go like this
Don’t say no tonight, no no no
*Repeat
you make my heart flutter
~

Thursday, 18 August 2011

feveret song ^^






lyric POKOK - MUH feat. HAZAMA

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

La la la la la la la la la
La la la la la la la lalalalalaaaa

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok

Tuesday, 16 August 2011

DIE HARD FAN

sapa suke k-pop angkat kening belah kiri.....Hahahahaha saya!saya! kalau sembang pasal k-pop sampai raya yang ke 14 pun belum tentu habis,sebab apa?Sebab banyak sgt yang nk diceritakan.....Kenapa dengan k-pop apa yang best?Gila tak besh sapa tak nak tengok jaejoong (jyj)nyanyi sambil buat muka cute? Sapa tak nak tengok hyun bin (actor) menangis teresak-esak masa belakon tapi still handsome?Sapa tak nak tengok seul ong (2am)nyanyi dengan penuh macho lagu I rather die than let you go....Sapa tak nak tengok kechumelan sandara park(2ne1) masa nari lagu i'm the best? Sapa?Sapa? Ce citer sikit....Jyj,DBSK.Big bang,Shinee,Ukiss,2pm,2am,2ne1,4minute,Sistar,Secret,Apink,Rainbow,SUJU,Kara,Tara,SS501 and banyak lagi adalah antara kumpulan fevret ALIYA ILYANI ANAS.....bukan aje gerak tari dyeowg yang memukau tapi suara yg sedap (rasa mcm makan ice-cream) Fuhhhh penat citer pasal KOREA nieh,tapi sumpah tak jemu setiap kali sebut pasal KOREA....Sebabkan KOREA sayer merana 4 tahun gilakan KIM JAEJOONG!Kalau citer pasal KOREA caps lock nk ON memanjang,sebab apa sebab apa?Nak mengambarkn kegembiraan yang tidak terkata.....Wahahahhaahhahaha......Apa2 pun jom kiter cuci mata....



















Monday, 15 August 2011

Lailahailallah

assalamualaikum!Hye posa tak kawan-kawan...Nak citer sket pasal selera orang ramai time posa......Bila time ramadhan mesti ader bazar ramadhan kan kan?Yg spesialnyer bazar nie cuma wujud time bulan posa jew,time nieh owg niaga pasar malam duk nganga sbb kurang pelanggan.....Semua pasal penangan bazar ramadhan...Oklah kalu nk beli kat bazar mmg tak ada mslh,yg jadi masalahnyer ialah apabila kite semua membeli mengikut nafsu......Pergh mmg tak menang tangan....Yg herannya ayah ngan mak yang lebih2 nk bli itu ini, anak rileks jew...Rileks lah mak cik,pak cik bazar ramadhan tu tkkn lari kemana..Lagi satu time bulan posa nie mulalah wujud pelbagai jenis kuih muih sampai tak reti nak sebut pun ader tp kuih feveret aliya illyani anas ialah kuih tiga beradik nak tahu apa ke benda sebenarnya kuih tiga beradik nieh jom nengok......

ha nampak tk bulat2 yg muncul tu? ader 3 jew sbb tu sayer panggil
kuih 3 beradik.Kuih badak berendam pun bole jugak....




ANTARA MENU YANG FOFULAR KAT BAZAR











ROTI JOHN SEBELUM




ROTI JOHN SELEPAS HEHHE


sapa nk muka berseri-seri makanlah kuih seri muka nieh


Seeloknya kita bli sikit-sikit,nanti tak hbs kan membazir.....






Followers