Hye, strangers nice to meet you ^^

Tuesday, 23 August 2011

Nagging
Sapa ya tak pernah kena bebelan kat sini?UNTUNGLAH HAH...Tipulah kalau kata tak pernah kena bebel,dengan sapa lagi kalau bukan IBUNDA yang selalu nak kita buat benda betul.Heran kenapa kita buat jugak benda yang salah tu?Tiap-tiap hari kena bebel pasal benda yang sama...Agaknya memang kena macam tu baru leh teruskan hidup.HIDUP TAK BERMAKNA TANPA BEBELAN.Ada jugak dalam kalangan kita yang tengking mak dia balik bila mak dia tegur dia.Bila dah belajar kat U,dah mula rindu kat mak.Tiba-tiba rasa rindu nak dengar bebelan tu,sebab sunyi bila mak tak ada.BETUL TAK?


Sebenarnya ada banyak kebaikan tentang bebelan nie.Satunya,menyedarkan kita bahawa mak kita tu sayagkan kita sebab tu dia tegur kita.Duanya supaya kita perbaiki kesalahan....Ketiganya membiasakan telinga kita supaya dengar cakap!So,berterima kasihlah pada IBU-IBU yang telah banyak membebel kepada anda.....


Dah kena marah,ubah lah perangai.Janganlah buat bodoh jew,walaupun kite memang betul-betul bodoh buat PANDAI sudah lah. Tak payah nak melawan balik,nanti dapat dosa DIAM jew dan terimalah bebelan walapun agak TERSENTUH HATI kalau mendengarnyer.....PEDAS!


Followers