Hye, strangers nice to meet you ^^

Sunday, 28 August 2011

Kenapa Pilih Beraya Dikampung?!





1.Kampung ada pasang panjut....Kat pekan ade kew?????




keistimewaan panjut@pelita.Satunya panjut nieh dipasang bila malam 7 likur tau kew malam apa?Bukan malam lailatul kadar lah.....Mana nak tahu malam istemewa tu! Malam 27 lah....So bila dah pasang panjut konpem2 lah meriah tambah dengan budak2 wat bising terlompat-lompat sambil nyanyi lagu -mintak mak kuih sepotong lalalalala-(tak hafal lirik)



2.Kami buat lemang sendiri BABE!





tengok barisan lemang nieh rasa macam nak nyanyi lagu -inilah barisan kita yang ihklas berjuang- ok dah taulah merdeka raya tak yah nk overacting....So kalau beraya kat kampung kami buat lemang sendiri ooooo,tak main lah bel tepi jalan! Hmpfttttt selain jimat,kualiti dan kesedapannya juga DIJAMIN! 




3.Rendang kami FRESH tok wan tangkap ayam pagi tadi!



ha nampak?kami tangkap ayam hidup-hidup oiiii jangan main2...Korang bli ayam kat pasar,ayam semua dah MATI!Ini hidup lagi,gila tak sedap rendangnyer.....Konpem2 lah sedap fresh segar bugar lagi.....



lagi satu kami masak rendang guna dapur kayu tau dak...korang guna gas,tak syok lah rasa pun lain...Masak guna kayu nieh rasa memang perghhh tak tau nak cakap mana taknya hidung dah penuh abu wana itam tuh duk masuk idung kami!


4.Ketupat Kami ada 2 JENIS!


ha nieh dia kami buat ketupat pakai tangan tak main lah pakai beli.Selain tu ketupat kami ada dua jenis yang satu lagi nieh memang jarang lah nak dapat kat bandar nak tau ketupat apa????



tuuuu dia ketupat palas nama die.Ha kan ada dua jenis ketupat dah?Tak ke meriah tu????


Pendek kata beraya kat kampung memang tak leh lawan raya kat bandar!Tak caya baliklah kampung tengok!
Eh2 lupa nak pesan kalau balik kampung tu bawak kereta elok-elok!Kalau letih berehat lah kat R&R...

(SELAMAT HARI RAYA SEMUA MAAF ZAHIR JEW OK?)










SALAM PERANTAU





hello semua! tengah buat apa tu?Sebuk buat kuih sampai terlupa nak sembahyang terawih?Ish2 tak patutlah gi lah sembahyang kan last terawih....Okay lah nak story sikit pasal SALAM PERANTAU....Semua mesti familiar dengan segmen yang berada dalam satu muka surat khabar kan?Yang hantar gambar peh tu wish ucapan hari raya?Mesti bebulu kan tengok orang sana sini hantar yelah depa duk overseas kita duk upseas pasai tu lah...So sebab jealous yang melampaui batasnya ALIYA ILLYANI dengan tekadnya buat keje gila dia buat apa?Die buat bideo hari raya jomlah gelak sama-sama....



video


so enjoy the show tak?hahahah tu mak cik yaya yg beraya kat seoul korea....Kyahhhhhh





Followers